Muzika bez botoksa i sisa

Slomljena Stakla - Beograd

Bend je osnovao pevač i kompozitor Zoran Vasilić 1982. godine. Prvi album "Psiho Klub" u produkciji Srdjana Marjanovića objavljen je za RTV Ljubljana. Pored "Šminke" i "Psiho kluba" najveći hit na albumu je bila pesma "Jos jedna votka".

Prvu postavu Slomljenih Stakala činili su:
Zoran Vasilić (vokal)
Mladen Lukač (Bubnjevi)
Dragan Petrović Pera (klavijature)
Milan Stanković (Klavijature)
Dragan Zarić (Gitare i Vokali)
Saša Živanović (Bas Gitara).

Posle prvog albuma Slomljena Stakla menjaju svoj "image" i muzički pravac pokušavajući da naprave tvrdji i rokerskiji zvuk na bini i da to prenesu na vinil. Produkt toga je drugi album uradjen za Jugoton, tada najveću YU recording company. Album je producirao Saša Habić. Snimano je u tadašnjem kultnom studiju Akvarijus na Slaviji u Beogradu.

 

Izmedju drugog i trećeg albuma 1986g postojala je pauza od četiri godine, gde su Dragan Petrović Pera (klavijature) i Zare (gitara) napravili bend VATRENE KOČIJE i izdali par singl izdanja.

Pored toga Pera je radio kao studijski muzičar (S' vremena na vreme/Alisa/) i paralelno je svirao sa Steve Hannigton bendom.
Ostatak benda više nije bio zainteresovan za zajedničke svirke tako da originalna postava "staklića" prestaje da postoji 1985, posle dva izdata albuma.
Na trećem i četvrtom albumu od originalne postave su samo ostali Pera i Zoran.

U periodu trećeg albuma mnogi beogradski muzičari su prosli kroz bend, ostavljajuci dubok trag u muzickom smislu. Na trećem albumu je svirao pored Pere (Dragana Petrovića) Dzeri (Kerber) .

Jedan od najboljih beogradskih gitarista Bane Jelic ( Victorija , Osvajaci) je svirao u Staklima na trecem albumu "Samo ljubav moze to... PGP RTB " Skopi basista tadasnjeg benda U "Skripcu" je takodje gostovao na tom albumu, Saja gitarista iz Pilota je odsvirao par solo deonica. Pratece vokale su pevali Ljuba i Asim iz grupe "S' vemena na vreme"
Pokušaj benda da se u kasnim '80 vrati na scenu i da ponovo ima prepoznatljive hitove nije uspeo, sto zbog pogresnog izbora pesama i produkcije a ponešto i zbog stalnog menjanja muzičara u bendu.

Albumi - Diskografija

Psiho Klub 1983
Ljubav je kad… 1984 Singl Monsunski vetrovi/ Leto je devojko 1984
Samo ljubav moze to 1988 
Samo za tebe 1991 


* preuzmi sa  Klikni ovde