"The Clash" Monografija kultnog benda

Monografija "Kleš" (The Clash), nastala prema priči članova ovog benda, od sada se može kupiti i kod nas, saopštio je "Dalas rekords" (Dallas Records), ističući da se “velika pink knjiga” prvi put pojavljuje na eks ju prostoru.

Luksuzno izdanje na 384 stranice, koje su napisali Džo Stramer, Mik Džons, Pol Sajmonon i Toper Hedon, sa engleskog su preveli Milan Pavlinović i Zoran Stajčić. Knjiga je obogaćena plakatima sa turneja, naslovnim stranicama magazina, umetničkim radovima članova grupe i njihovim fotografijama iz privatnog života, sa pozornice, iz studija i sa putovanja.

Pioniri britanskog punk roka "Kleš" su subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim koncertima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili duh vremena. Album "London koling" (London Calling) se smatra jednim od najboljih, a njihova muzika i dalje utiče na mlade bendove i privlači novu publiku, navodi se u saopštenju i dodaje da su bili savršena četvorka tokom samo pet godina. U tom periodu su objavili 16 strana LP vinila i sedamnaest singlova. Gotovo bez prestanka su bili na svetskoj turneji, uvek su davali intervjue, dozvoljavali su obožavaocima ulazak i druženje u bekstejdžu, a bili su dosledni i u političkim stavovima i borili se protiv autoriteta. Kako je bubnjar Toper Hedon primetio, 25 godina kasnije, politika je zaboravljena, a pesme su ostale.

 

Ostavi Komentar